Djuren

Länge har människan och hästar funnits för varandra….sensibla, tålmodiga varelser som inte alltid vet sitt eget bästa….. Dess kraft och skönhet men även dess vildhet och längtan till frihet har alltid fascinerad mig….

Följ

…den som har fått komma in ien ladugård en vinterkväll när kornar har lagt sig för att idissla kommer aldrig att glömma ljudet när tuggande käkar mala mödosamt ner små bollar av hö som i all hastighet tidigare under kvällen har svalts ner. Luften är fyllt av värme och ett mjukt stönande…. Korna liksom meditera sig genom sitt idisslande ….lugnet är slående……andas djup…..upplev det tidslösa…..

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Fåren tycker om sin flock. En etablerad flock blir som ett ända djur. Rör sig synkront och reagera på samma sätt. Men med tiden, när man har lärd känner flocken blir man förvånad över hur individuella var och en ändå är. Det är med fåren som med människor…..

Vad vore en gård utan höns? ….jo, en ganska tråkig plats…..

Med en hund på din sida kan till och med en novemberdag låter ett leende visa sig i ditt ansikte . Har du en hund så har du ett hem….

Vilken fantastiskt förmågan….hästens päls…..

%d bloggare gillar detta: